HP Inc. & NVIDIA introduceren workstations voor VR-professionals

De nieuwe HP Z840 Workstation is uit te breiden met twee SLI-aangedreven NVIDIA® Quadro® M6000 24GB videokaarten voor het creëren van high-end VR-content

Brussel – Vandaag maakt technologiebedrijf HP Inc. bekend dat het in samenwerking met NVIDIA® nieuwe desktopworkstations op de markt brengt. De systemen zijn ontworpen voor 3D-contentcreators, mediaprofessionals en game- en applicatieontwikkelaars die high-end VR-ervaringen ontwikkelen.

De HP Z Workstations zijn NVIDIA® VR ReadyTM en uitgerust met Quadro® GPU’s. De nieuwe configuraties leveren de kracht en prestaties die professionele contentcreators nodig hebben. Elk systeem is getest met een optioneel HTC Vive head-mounted display. Deze is apart verkrijgbaar en levert prachtige beelden. De meest geavanceerde configuratie kan worden uitgerust met twee NVIDIA® Quadro® M6000 24GB videokaarten. De systemen zijn nog dit kwartaal verkrijgbaar.

‘’Met deze ontwikkelingen dragen wij bij aan de manier waarop professionals baanbrekende visuele content creëren”, aldus Gwen Coble, Director Commercial Solutions and Retail Solutions, EMEA, HP Inc. ‘’HP Z desktop workstations met grafische kaarten van NVIDIA zijn de ideale combinatie voor het VR-tijdperk.”

VR-professionals die de aanbevolen configuraties gebruiken, zijn verzekerd van optimale VR-prestaties. De frame rates zijn ultrahoog en de latency is laag, zelfs als er wordt gewerkt met de meest complexe datasets. Deze criteria zijn essentieel bij gebruik van een head-mounted display. 

De nieuwe systemen zijn verkrijgbaar met maximaal twee NVIDIA® Quadro® M6000 24GB videokaarten. De HP Z840, met twee M6000 24GB videokaarten, ondersteunt NVIDIA® VR SLI (Scalable Link Interface) technologie. Hierdoor wordt de rendering power van het systeem verdubbeld tijdens veeleisende VR-applicaties. Alleen desktopsystemen die beschikken over twee GPU’s bereiken dit soort prestaties. HP systemen met twee M6000 24GB videokaarten profiteren ook van NVIDIA’s GPU Affinity API en VR-synchronisatietechnologie, waardoor systeemprestaties verder toenemen en image tearing afneemt.

‘’VR beperkt zich niet alleen tot de game-industrie. Je ziet het steeds vaker terug in ons dagelijks leven en het integreert langzaam in sectoren zoals de medicijn-, architectuur-, educatie-, product design- en verkoopbranche”, zegt Bob Pette, Vice President, Professional Visualization, NVIDIA®. ‘’Dankzij de nieuwe VR Ready-producten kunnen professionals VR-technologie makkelijk toepassen, weloverwogen keuzes maken en het beste in zichzelf naar boven halen.”

Professionele applicatieontwikkelaars werkzaam in product development, architectuur, engineering, constructie, media en entertainment, educatie, onderzoek en de gezondheidszorg, kunnen vertrouwen op gecertificeerde configuraties. Het nieuwe portfolio bestaat uit de HP Z240 Workstation met NVIDIA® Quadro® M5000, HP Z640 Workstation met NVIDIA® Quadro® M6000 en de HP Z840 Workstation met twee NVIDIA® M6000 grafische kaarten.

Prijzen en beschikbaarheid
De prijzen van de nieuwe NVIDIA® VR ReadyTM HP Z Workstations beginnen bij € 4.000,-. De systemen zijn vanaf nu verkrijgbaar en de Dual M6000 24GB videokaarten zijn te koop als aftermarketoptie. Voor de GPU’s geldt dat deze in mei worden uitgeleverd. De HTC Vive head-mounted display is apart verkrijgbaar.

Contacteer ons
Yasmine Schillebeeckx Porter Novelli Brussels
Over HP Inc.

HP creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons product en service portfolios van pc's, printers en 3D printoplossingen, creëren wij belevingen die indruk maken. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op www.hp.be