HP Inc. onthult meest productieve labelpersen met snelheidscapaciteit van 80 meter per minuut

HP Indigo Pack Ready en drukpersinnovaties verbeteren de prestaties en zorgen voor nieuwe toepassingsmogelijkheden

Brussel — Vandaag kondigt HP Inc. de HP Indigo 8000 Digital Press aan. Dit is HP’s meest productieve, digitale labeldrukpers(1) ooit. Daarnaast wordt HP Indigo Pack Ready gelanceerd, een ecosysteem dat de doorlooptijd voor verpakkingsproducenten en labelspecialisten aanzienlijk verbetert. Ook zijn er drukpersinnovaties voor de HP Indigo WS6800, 20000 en 30000 en nieuwe connectiviteitsmogelijkheden voor het onlangs aangekondigde HP Print OS. De innovaties verbeteren de prestaties tijdens het bedrukken van labels, flexibele verpakkingen en vouwkarton. 

“Toonaangevende merken maken in toenemende mate gebruik van HP Indigo label- en verpakkingsoplossingen. Hiermee proberen zij gerichte, zinvolle en meetbare beleving te creëren met consumenten”, zegt Alon Bar-Shany, General Manager, Indigo Division, HP. “Met de nieuwe en verbeterde HP Indigo digital press-portfolio krijgen verpakkingsproducenten de mogelijkheid om unieke merkcampagnes tot leven te brengen. Ook kunnen zij prachtige etiketten en verpakkingen vormgeven. Dit alles is nu mogelijk tegen scherpe doorlooptijden met een uitstekende productiviteit.”

HP presenteert de nieuwe toepassingen tussen 31 mei en 10 juni in Düsseldorf, Duitsland. Op dat moment is HP op drupa 2016 in Hall 17 de grootste digitale printexposant van de beurs. De verpakkingsoplossingen worden ook in april gedemonstreerd op Dscoop Tel Aviv en Dscoop San Antonio.

Sinds drupa 2012 zijn er van de HP Indigo WS6000 Digital Press meer dan 1000 printers verkocht. Van de HP Indigo 20000 en 30000 digitale drukpersen zijn er inmiddels 80 geïnstalleerd. HP wil op deze manier bijdragen aan de modernisering van de traditionele label- en verpakkingsindustrie en de merkbeleving voor consumenten verbeteren.

Hoogwaardige labeltoepassingen nu mogelijk bij hoge snelheden

De HP Indigo 8000 Digital Press heeft een record gevestigd op het gebied van productiviteit. Deze printer biedt hoog volume verpakkingsproducenten en labelspecialisten end-to-end productie bij dubbelde snelheden tot 80 meter per minuut of 262 voet per minuut. In-line of offline werken met ABG Fast Track, ‘s werelds snelste semi rotary die cut unit, maakt de drukpers een digitale workflow mogelijk net als realtime quality assurance met  AVT inspection technology.

De HP Indigo 8000 Digital Press, die wordt aangestuurd door HP SmartStream Labels en Packaging Print Server van Esko, is geoptimaliseerd om naadloos met de HP Indigo WS6800 en 20000 Digital Presses te werken. Ze maken gebruik van HP Print OS om substraat en kleurbeheer in multi-press activiteiten te centraliseren. De HP Indigo 8000, WS6800 en 20000 drukpersen ondersteunen HP ElectroInk Premium White, een veelzijdige inkt met een ruim bereik (59 tot 81 procent) van transparantie.

HP Indigo Pack verbetert doorlooptijden

HP Indigo Pack is een nieuw ecosysteem met post-print convertoplossingen. Het is ontworpen en gepatenteerd door HP en geselecteerde partners. Het stroomlijnt de afwerking en spaart tijd. Pack Ready Lamination is het eerste pakket uit het HP Pack Ready Indigo ecosysteem. Pack Ready Lamination levert hoogwaardige verpakkingstoepassingen, zoals retort pouches zonder uithardingstijd waardoor de doorlooptijden verbeteren en het makkelijker wordt om nieuwe markten te betreden.

Flexibele verpakkingsopties bieden nieuwe mogelijkheden

Voor de populaire HP Indigo 20000 Digital Press is een upgradepakket verschenen. Het biedt de volgende mogelijkheden:

  • Compatibiliteit met nieuwe substraten, zoals polyethyleen en rekbaar materiaal, voor een breed scala aan hoog volume flexibele verpakkingen, krimpverpakkingen en drukgevoelige/in mal labeltoepassingen, zoals deksels en gelamineerde buizen.
  • Nieuwe kleurmogelijkheden, geavanceerde kleuraanpassing en kleurconsistentie over banen, persen en sites.
  • Ondersteuning voor de nieuwe HP ElectroInk Premium White in hoge concentratie 20 kilogram inkt emmers voor productie op industriële schaal.

Bovendien zorgen geoptimaliseerde oplossingen van Comexi, AB Graphics, Karlville en andere partners voor snellere nearline en inline afwerking, minder afval en kortere insteltijden.

Meer productiviteit en nieuwe substraten bieden meer mogelijkheden met vouwkarton

Het HP Indigo 30000 Digital Press upgradepakket verhoogt de productiviteit met tot 30 procent en produceert tientallen vouwkarton banen per dag. Ondersteund door een geïntegreerde Corona-functie biedt de pers nieuwe hogemargemogelijkheden met kunststof media evenals gemetalliseerde boards, polyvinylchloride, polypropyleen en polyethyleentereftalaat materialen. De pers biedt ook nieuwe en verbeterde beveiligingsfuncties, zoals microtekst en barcodes.

Speciaal ontworpen voor inline afwerking met de HP Indigo 30000 Digital Press, biedt de TRESU iCoat 30000 nu beschermings- en spotvernis in één keer en nieuwe verfraaiingsmogelijkheden zoals goud, zilver en andere hoog viscose flexo-inkten. De HP Indigo 30000 Digital Press is ook geschikt voor HP partneroplossingen voor inspectie, kreukelen, vouwen en lijmen. Integratie met AVI's inline inspectiesysteem zorgt voor foutloze productie waarbij defecte vellen automatisch worden uitgeworpen.

Beschikbaarheid

De HP Indigo 8000 Digital Press en de HP Indigo WS6800, 20000 en 30000 Digital Press upgrades zullen dit jaar beschikbaar zijn. Alle HP Indigo digitale persen bieden HP PrintOS connectiviteit, waardoor de printstatus op afstand gecontroleerd kan worden en de prestaties na verloop verbeterd kunnen worden. Klanten kunnen PrintOS per 31 mei 2016 gebruiken.

Dit jaar belooft de meest social drupa ooit te worden, met deelnemers, journalisten, experts en merken die in gesprek gaan via #drupa2016. Doe ook mee aan de discussie en geef je mening over de nieuwe HP Indigo label- en verpakkingsproducten door de hashtag #ReinventPossibilities te gebruiken.

Meer informatie over de nieuwste digitale printoplossingen voor commercieel drukwerk is beschikbaar op www.hp.com/go/graphic-arts. Productvideo's en updates zijn beschikbaar op Facebook, Twitter, YouTube en LinkedIn.

Contacteer ons
Yasmine Schillebeeckx Porter Novelli Brussels
Over HP Inc.

HP creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons product en service portfolios van pc's, printers en 3D printoplossingen, creëren wij belevingen die indruk maken. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op www.hp.be