HP Indigo bevordert mogelijkheden met verbeteringen in kwaliteit, productiviteit en service

Klanten van HP Indigo zijn voorloper in branche veranderingen en zetten nieuwe standaarden voor groei, winstgevendheid en creatieve diensten

Brussel – HP heeft tijdens Dscoop EMEA nieuwe innovaties in het graphics solutions portfolio gepresenteerd met verbeteringen aan de HP Indigo 7800, 10000, WS6800, 20000 en 30000 Digital Presses. Ook stelde HP nieuwe diensten en verbeteringen van workflows voor, waarmee klanten hun bedrijf kunnen laten groeien en kunnen bijdragen aan de transformatie van de drukwerkbranche. 

Tijdens de conferentie Dscoop EMEA werd de HP Indigo 7r Digital Press voor het eerst gedemonstreerd. Ook waren acht andere Indigopersen te zien die vanaf nu nog hogere printkwaliteit, hogere productiviteit en meer toepassingen bieden(1).

“Onze klanten zijn de ruggengraat van HP Indigo’s succes. Vandaag – tijdens de grootste Dscoop EMEA bijeenkomst ooit – vierden we onze gezamenlijke reis”, zegt Alon Bar-Shany, General Manager van HP Indigo. “We hebben de technologie verbeterd, nieuwe toepassingsmogelijkheden ontwikkeld en geïnvesteerd in de infrastructuur, productontwikkeling en diensten. Hierdoor zijn onze klanten klaar voor verdere groei van hun bedrijf en kunnen zij hun klanten extra meerwaarde bieden.”

HP Indigo 7r Digital Press biedt nieuw instapniveau voor digitaal printen in hoge kwaliteit
De Indigo 7r Digital Press, een high performance refurbished drukpers, biedt service providers (PSPs) die de digitale printmarkt willen betreden een kosteneffectieve oplossing met de productie- en kwaliteitsvoordelen van de bewezen HP Indigotechnologie. HP Indigo 7r Digital Presses bieden dezelfde voordelen als de digitale persen van de HP Indigo 7000 serie tegen een lagere prijs. Daarnaast is er de mogelijkheid de persen te upgraden met functies die ook beschikbaar zijn voor HP Indigo 7800 Digital Presses.

Voortdurend momentum voor HP Indigo 10000
Op dit moment zijn bijna 200 units van de HP Indigo 10000 Digital Press geïnstalleerd bij in totaal 32 klanten wereldwijd. Het gemiddelde printvolume van deze klanten is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Meer dan 20 klanten hebben inmiddels meerdere printunits aangeschaft.

“Kijk bijvoorbeeld naar de eerste HP Indigo 10000 in Ierland, het B2 plus platform van de pers zorgt ervoor dat we blijven voorlopen op de concurrent. Hiermee kunnen we verder gaan dan de printoplage van regulier digitaal drukwerk om te concurreren met de litho markt”, zegt Mal McGowan, eigenaar van McGowans. “We kunnen onze klanten nu dezelfde kwaliteit, verscheidenheid in media en volumes bieden voor al hun activiteiten. Daarbij behouden we de voordelen en flexibiliteit van digitaal printen.”

De laatste aanpassingen aan de pers zijn onder meer een verbetering in kleuruniformiteit, productiviteit en bruikbaarheid. De HP Indigo 10000 biedt ook een mogelijkheid voor uitbreiding van de inkten, waaronder HP Indigo ElectroInk white.

Verbeteringen aan HP Indigo 7800 en WS6800 tillen productiviteit en toepassingsmogelijkheden naar een hoger niveau
De nieuwe mogelijkheden van de HP Indigo 7800 Digitale Pers zijn in Europa voor het eerst getoond tijdens Dscoop EMEA. Nieuw intelligent kleurgebruik maakt het mogelijk om kleurenprintwerk steeds weer te reproduceren, ook op verschillende bedrijfslocaties. De HP Indigo 7800 ondersteunt nu ook printen op canvas in navolging van het printen op synthetische substraten en lenticular toepassingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van One Shot Colortechnologie en worden extra differentiatiemogelijkheden geboden dankzij de nieuwe Fluorescent Pink ElectroInk.

Smart Scheduling geeft productiviteit een boost van 50%(2) door optimaal management van de job queue en maakt het mogelijk te proofen terwijl men drukt. De SmartStream Production Pro Print Server 5.1 biedt 30 procent meer RIP tijd om complexe drukopdrachten te ondersteunen.

De HP Indigo WS6800 Digital Press verbetert de productiviteit verder dankzij het eenvoudige kleurmanagement dat de setuptijd verkort. Er is nu ook een Michelman DP680 Primer voor een hogere diversiteit en lagere primerkosten.

“Consistent kleurgebruik en er zeker van zijn dat de juiste kleuren worden gekozen is essentieel voor onze klanten en voor de planning van ons werk”, zegt Iban Cid, President van Germark. “We hebben de nieuwe kleurenmogelijkheden van de inlijn spectrophotometer van de HP Indigo WS6800 de afgelopen 12 maanden optimaal gebruikt. Daarbij zien we duidelijk een hogere productiviteit met snellere kleurenaanpassingen en consistentere kleuren in dezelfde oplage.”

Door de nieuwe milieuvoordelen voor de HP Indigo 7800 en WS6800 Digitale Persen is er minder imaging oil nodig. Bestaande klanten met een HP Indigo 7500, 7600 en WS6600 Digital Press kunnen vanaf nu hun drukpers upgraden, zodat ook zij gebruik kunnen maken van deze nieuwe functies op hun 7800 en WS6800 persen.

HP Indigo klanten lopen voorop in de transformatie van de verpakkingsindustrie ​
Tijdens Dscoop EMEA heeft HP bekend gemaakt dat UNI Packaging, de marktleider voor flexibele verpakkingen, een tweede HP Indigo 20000 heeft geïnstalleerd en dat ze plannen heeft om later dit jaar een derde pers te installeren. Deze investering is onderdeel van een langetermijnplan om de productiecapaciteit voor dit snelgroeiende segment de komende 4-5 jaar verder te verhogen.

“Kwaliteitsproducten en technologie die kwalitatief hoogstaand werk leveren, zijn essentiële factoren voor het succes van ons werk waarmee we waarde toevoegen voor onze klanten”, zegt Franck Caresmel, Group Business Development, UNI Packaging. “We zijn bijzonder enthousiast over de zakelijke mogelijkheden van de HP Indigo 20000. We kijken voornamelijk uit naar het vergroten van onze rol in de revolutie van het digitaal printen van flexibele verpakkingen.”

Naast zijn bewezen kracht in het drukken van flexibele verpakkingen en zelfklevende labels heeft de HP Indigo 20000 Digital Press een brede reeks aan toepassingen, van shrink sleeves tot wrap-around labels.

Ook kan de HP Indigo 30000 Digital Press vanaf nu drukken op gemetaliseerd substraat. Tijdens Dscoop EMEA kreeg de aanwezige pers een demonstratie van de single pass double varnishing solution met de TRESU iCoat 30000 Twin.

Extra mogelijkheden voor workflow en diensten
De HP SmartStream Designer voor Adobe Illustrator is vanaf nu beschikbaar voor nog meer verschillende HP Indigo-gebruikers. Het is hierdoor mogelijk om variabele data te printen op labels en verpakkingen en om toegang te krijgen tot de geautomatiseerde ontwerpmogelijkheden van HP SmartStream Mosaic.

HP introduceert ook de HP Service Advantage voor HP Indigo-klanten. Hierin zit onder meer HP Indigo Printbeat, een functie waarmee klanten meer inzicht hebben in de prestaties van hun pers. Daardoor kan men de uitvoer continu verbeteren. Als onderdeel van Service Advantage, biedt het Customer Excellence Program HP Indigo-klanten een stappenplan voor het gebruik en advies in de vorm van een mentorship.

Ook biedt HP Service Advantage een nieuwe manier van leren met een virtuele training die ondernemers in een eigen tempo kunnen volgen. Naast de virtuele les is er ook de mogelijkheid om een webinar te volgen die door een instructeur wordt gegeven en die focust op ervaring uit de praktijk. In het recent geopende en uitgebreide Experience Centre in Barcelona biedt HP eveneens klantentrainingen en mogelijkheden voor bedrijfsontwikkeling. Meer informatie hierover is te vinden via: http://www.hp.com/go/trainingemea

Meer informatie over de HP Graphics Solutions Business is beschikbaar via www.hp.com/go/graphic-arts. Productvideo’s en updates zijn ook te vinden via Facebook op www.facebook.com/HPdesigners, op Twitter www.twitter.com/hpgraphicarts en op YouTube via www.youtube.com/hpgraphicarts.

  1. Compared to Indigo presses without the enhancement package
  2. Based on internal HP Indigo tests and estimates based on customer job baskets
Contacteer ons
Over HP Inc.

HP creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons product en service portfolios van pc's, printers en 3D printoplossingen, creëren wij belevingen die indruk maken. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op www.hp.be