HP onthult eerste Mini Workstation ooit

HP onthult eerste Mini Workstation ooit

HP Z2 Mini levert server-grade power in een formaat van 5,8 bij 21,5 centimeter

GENÈVE, 15 november 2016 - Vandaag introduceert HP op de  Autodesk University 's werelds eerste miniworkstation1, ontworpen voor gebruikers in Computer-Aided Design (CAD) en andere computerintensieve industrieën. Het stijlvolle nieuwe HP Mini Z2 workstation levert baanbrekende kracht en veelzijdigheid en is slechts 5,8 cm hoog. Daarmee is het workstation 90% kleiner dan een traditionele business-class Tower2.

Met dit nieuwe aanbod positioneert HP zich om haar leidende rol in de workstation-markt uit te breiden door het leveren van een nieuwe categorie van workstations dat naast uitstekende prestaties, eveneens elegantie en efficiëntie biedt.

HP Z Workstations zijn de standaard geworden binnen de sector voor klanten die graag met een optimaal presterend workstation werken die de hoogste kwaliteit vereisen. Voortbouwend op het succes van de HP Z240 SFF is het HP Mini Z2 Workstation is twee keer zo krachtig als elke commerciële mini-PC die momenteel verkrijgbaar is3 en kan het zonder verdere uitbreidingen zes beeldschermen ondersteunen. De HP Mini Z2 is ontworpen voor de miljoenen CAD-gebruikers die verlangen naar kleinere hardware, zonder afbreuk te doen aan de de prestaties en de betrouwbaarheid.

"Bij het ontwerpen van een aantal van de meest technisch complexe designs is de de allernieuwste technologie essentieel", zegt Daniel Libeskind, een wereldberoemde architect en oprichter van Studio Libeskind. "De snelheid waarmee we creëren, en de complexiteit van projecten is door de jaren heen intenser geworden, maar computers zoals de HP workstations helpen bij het tot leven brengen van de visies van ontwerpers.”

 

Het nieuwe HP Mini Z2 Workstation is lager dan een kopje espresso en in staat om zowel state-of-the-art elektronica te ontwerpen als huizen en kantoorgebouwen. Het workstation is uitgerust met de volgende generatie Intel® Xeon® processors5, NVIDIA® professionele graphics en de beschikbaarheid van de HP Z Turbo Drive voor het verwerken van grote bestanden op hoge snelheid.

"De HP Z2 Mini, 's werelds eerste mini-workstation, levert baanbrekende kracht en veelzijdigheid in een klein, iconisch ontwerp," zei Gwen Coble, directeur Workstations, Thin Clients, Retail Solutions en Immersive Computing, EMEA, HP Inc. "HP herdefinieerde het workstation in 2009 met de introductie van de HP Z-serie, en nu wordt de markt opnieuw wakker geschud met het nieuwe HP Mini Z2 Workstation – de ultieme combinatie van efficiënt ruimtegebruik, elegantie en kracht voor onze klanten en partners."

HP Z2 Mini ontworpen voor de werkplek van de toekomst

Nu werkplekken steeds compacter worden is er een toegenomen zakelijke behoefte voor kleinere workstations, zoals de HP Mini Z2. De ongelooflijk compacte vorm lijkt meer op een supercomputer van de toekomst  dan op een PC van vandaag. De achthoekige vorm van de HP Mini Z2 is het meest uniek ontworpen HP Workstation in HP's 35-jarige geschiedenis in workstations, daarnaast bevat de HP Mini Z2 het HP Z DNA, inclusief uitgebreide ISV-certificering en 368.000 uren van het testen van kwaliteit.

Het ultra-compacte en esthetisch aantrekkelijke workstation biedt gebruikers tal van mogelijkheden: aan of onder het bureau, achter een HP Z-display, of aan de wand. HP technici hebben op maat ontworpen ventilatoren ingebouwd en een koelsysteem voor een fluisterstille akoestiek (63 procent stiller dan een HP business-class mini-PC) voor klanten met workstations die constante betrouwbaarheid nodig hebben. Het HP Mini Z2 design en innovatieve techniek zal de manier waarop mensen denken over de werkplekken en werkruimten veranderen.

Prijzen en beschikbaarheid7:

HP Mini Z2 Workstation is naar verwachting beschikbaar in België midden december vanaf €850.

Beeldmateriaal:

Beeldmateriaal in hoge resoluatie kunt u hier vinden.

Over HP

HP Inc. creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons portfolio van printers, pc's, mobiele apparaten, oplossingen en diensten, creëren wij belevingen die indruk maken. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www8.hp.com/be/nl/home.html.

 

  1. Op basis van beschikbare publieke informatie van workstation concurrenten vanaf 3 oktober 2016, met een volume van ten minste 1 miljoen eenheden per jaar met ingang van 3 oktober 2016, met <3 liter volume, professionele graphics, Intel® Xeon® quad-core processor, ISV gecertificeerde toepassingen, ECC-geheugen.
  2. Op basis van de business-class towers met >1 miljoen eenheden per jaar met ingang van 3 oktober 2016, met de prestaties gemeten aan de hand van processor clock speed en ViewPerf12 rating, met 4 of 6e generatie Intel-processors of AMD Pro-processors, geïntegreerde VESA-mount, VGA, 6 USB-poorten, Windows Pro OS en TPM.
  3. Op basis van Ultra Small Desktop categorie verkopers scheepvaart> 1 miljoen eenheden per jaar met ingang van 3 oktober 2016 op basis van watt, met 4 of 6e generatie Intel-processors of AMD Pro-processors, geïntegreerde VESA-mount, VGA, 6 USB-poorten, Windows Pro OS en TPM.
  4. HP verstrekte Studio Libeskind bij vroege HP Z2 Mini werkstations.
  5. Multi-core is ontwikkeld om de prestaties van bepaalde softwareproducten te verbeteren. Niet alle klanten of softwaretoepassingen zijn gebaat bij het gebruik van deze technologie. Prestaties en klokfrequentie zal variëren afhankelijk van uw hardware en software configuraties. Intel's nummering relateert niet aan het prestatieniveau
  6. Montagebeugel apart verkocht.
  7. Geschatte adviesprijs. Werkelijke prijzen kunnen variëren.

 

Contacteer ons
Over HP Inc.

HP creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons product en service portfolios van pc's, printers en 3D printoplossingen, creëren wij belevingen die indruk maken. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op www.hp.be