HP ontketent zware gaming pc OMEN X

HP OMEN X: beest van een gaming desktop met enorme prestaties en ongekende maatwerkopties

OMEN by HP highlights:

• De OMEN X desktop maakt gebruik van standaard componenten en beschikt over een uitstekend systeem voor thermal management
• De 17,3 inch OMEN laptop is VR-ready met de nieuwste NVIDIA® graphics
• OMEN by HP biedt in samenwerking met SteelSeries een arsenaal aan nieuwe gaming-accessoires

Amstelveen, 17 augustus 2016 – HP Inc. (HP) lanceert vandaag een nieuwe serie producten voor de ultieme, gamingervaring. HP's nieuwe high-end gamingproducten - de OMEN X desktop, OMEN 17 laptop, OMEN X Curved Display en OMEN in samenwerking met SteelSeries accessoires - zijn ontworpen om competitieve prestaties te leveren en bieden flexibiliteit, zodat gamers ieder detail van de pc kunnen customizen. OMEN X is het paradepaardje van de nieuwe reeks: een zware desktop voorzien van een bruut gamingdesign. De OMEN X desktop is standaard uitgerust met een Intel® Core™ i7 en een NVIDIA GeForce GTX 1080 videokaart.

"De OMEN X desktop is gebouwd voor serieuze gamers die zware prestaties eisen in een chassis dat volledig is te customizen - iets wat de meeste traditionele pc-fabrikanten niet maken", aldus Louis Perrin, director, consumer products, Personal Systems EMEA, HP Inc. "Dankzij onze innovatie kracht zijn wij in staat een unieke pc op de markt te brengen, waarbij de thermische ondersteuning wordt gemaximaliseerd zodat de componenten topprestaties kunnen leveren. Bovendien kan de echte gamer de pc eenvoudig upgraden en aanpassen wanneer in de toekomst zwaardere componenten nodig zijn."

De OMEN X is een uitbreiding van HP’s in mei aangekondigde gamingportfolio met maximale gamingprestaties tegen een goede prijs. OMEN X producten zijn gebouwd voor de enthousiaste gamer en ontworpen om verder te innoveren binnen gaming.

Desktopprestaties die domineren
De OMEN X is uitgerust met de nieuwste grafische technologie en is verkrijgbaar met maximaal twee NVIDIA GeForce GTX 1080 videokaarten. Hiermee worden prestaties en grafische kwaliteit naar het hoogste niveau getild. De 6e generatie Intel® Core™ i7 processor1 met overclockmogelijkheden2 leveren in combinatie met een VR-ready GPU een meeslepende Virtual Reality (VR) beleving. Ook staat de OMEN X desktop garant voor een gestroomlijnde 4K-ervaring, zelfs tijdens het spelen van de meest veeleisende games.

Als gamer moet je tijdens langdurige en intensieve gamesessies kunnen vertrouwen op topprestaties. Daarom ontwierp HP een nieuw systeem voor thermal management. Dit revolutionaire koelsysteem bestaat uit een tri-chamber-ontwerp en houdt een aantal componenten van elkaar gescheiden. Hierdoor wordt de temperatuur per compartiment beter onder controle gehouden. Er is binnen de OMEN X desktop ook plek voor maximaal drie 120 mm waterkoelradiatoren die hun warmte aan de bovenkant van de kast uitstoten via ventilatoren. Om de ventilatie te verbeteren is het daarnaast mogelijk om een stand te plaatsen die de computerkast van de grond tilt, zodat koude lucht naar binnen kan.

Andere eigenschappen zijn:

 • OMEN Control software biedt gamers volledige controle over hun hardware. Zo kan de LED-verlichting en helderheid worden aangepast.
 • De chassis voldoet aan industrienormen voor naadloze upgrades en aanpassingen.
 • Er zijn geen sleutels nodig om de computerkast te openen. Mocht er toch gereedschap nodig zijn, dan vindt men in de case een toolkit waarmee hardware upgrades mogelijk zijn.

De mogelijkheid om een pc van de grond af op te bouwen is cruciaal voor fanatieke gamers en een unieke functie van de OMEN X desktop.

OMEN 17 laptop uitgerust met nieuwe NVIDIA® graphics
De nieuwste 17,3 inch (43,9 cm) OMEN laptop is ontworpen met de veeleisende gamer in het achterhoofd. Het device behoort tot de krachtigste gaminglaptops van dit moment en beschikt over indrukwekkende NVIDIA® GeForce® GTX graphics. De laptop is bovendien met 32,9 mm erg compact en weegt slechts 3.2 kg.3

De veelzijdige OMEN 17 laptop is speciaal ontworpen voor gamers die de competitie niet uit de weg gaan. Nieuwe eigenschappen zijn:

 • De nieuwste NVIDIA® GeForce® GTX 1060 en 1070 grafische kaarten zorgen voor een snelle, gestroomlijnde en energiezuinige game-ervaring
 • Een Intel® Core™ i7 processor 6700-HQ QUAD
 • G-SYNC™ displaytechnologie, een techniek die ervoor zorgt dat de monitor en videokaart volledig synchroon werken
 • Quad speakers met audio van Bang & Olufsen en HP Audio Boost voor realistisch geluid
 • De toevoeging van een mini Display Port™ zorgt voor ondersteuning van 2K of 4K4-output en streaming
 • Tot maximaal een 4K-resolutie met 300 nits voor scherpte die de game- en entertainmentbeleving verbetert
 • VR-Ready ondersteuning voor gamers die zich graag laten onderdompelen in een virtuele wereld
 • Een 95W polymer accu met een batterijduur tot maximaal 7,255 uur voor ondersteuning van de nieuwste GPU’s van NVIDIA®

OMEN X by HP Curved Display – Laat je onderdompelen
De kwaliteit van een scherm beïnvloedt de game-ervaring en daarom introduceert HP de OMEN X Curved Display. Het scherm zorgt voor meer realisme en een intensere beleving voor eindgebruikers. Het gebogen display is het eerste scherm van HP dat gebruikmaakt van NVIDIA® G-Sync™-technologie en integreert de nieuwste technologieën en meer keuzemogelijkheden voor klanten die een brede kijkhoek wensen.

OMEN by HP met SteelSeries – De overwinning is nabij
Om de gebruikerservaring met de OMEN line-up te verbeteren, brengt HP in samenwerking met SteelSeries een aantal game-accessoires op de markt. De producten tillen de gameplay naar een hoger niveau en zijn ontworpen om tegenstanders te snel af te zijn.

 • De OMEN Headset i.s.m. SteelSeries is voorzien van een lichtgewicht ophangconstructie die het gewicht van de headset gelijkmatig verdeelt over de band.
 • Het OMEN Keyboard i.s.m. SteelSeries maakt personalisatie met meer dan 16,8 miljoen kleuren mogelijk. Gamers kunnen hierdoor unieke kleurenschema’s creëren en ervoor zorgen dat de kleur verandert als gevolg van hun acties.
 • De OMEN Mouse i.s.m. SteelSeries beschikt over functies voor ongeëvenaarde prestaties. Ook is maatwerk mogelijk zoals RGB-verlichting, zes volledig programmeerbare knoppen voor snellere actie, zero hardware acceleration voor 1:1 tracking en nauwkeurige bewegingen.
 • Het OMEN Mouse Pad i.s.m. SteelSeries is gemaakt van een hoge kwaliteit antisliprubber  en beschikt over een duurzaam en glad oppervlak.

De OMEN platform-software is voorgeïnstalleerd op OMEN pc’s en is ook beschikbaar voor het OMEN Keyboard en de OMEN Mouse. Bovendien zorgt cross-platform-support er bij deze devices voor dat de verschillende functies goed tot hun recht komen. Ook is de software voorzien van een cloud synchronisatiesysteem waardoor klanten altijd beschikken over hun favoriete instellingen.

OMEN Challenge by HP at Gamescom 2016
HP organiseert zijn derde OMEN Challenge in Europa op Gamescom 2016 en maakt daarbij gebruik van de populaire pc-game CS:GO van Valve. De eerste live action game op Twitch, the OMEN Challenge, is een strijd tussen de teams Mousesports en Flipsid3 Tactics. Zij strijden tegen elkaar in CS:GO vol realtime-ontberingen zoals windstoten en koude omgevingen. De fysieke gesteldheid en skills van deze gamers worden hierdoor op de proef gesteld. Gewapend met de nieuwste OMEN by HP-pc’s worden deze profs aangemoedigd om hun grenzen te verleggen. Het Twitch-publiek kan stemmen over hoe de gamers moeten worden afgeleid. 

De OMEN Challenge vindt plaats in de ESL Arena in hal 9 op Gamescom in Keulen, Duitsland en begint om 22:00 uur CET op donderdag 18 augustus. Het kan ook worden bekeken op Twitch via www.twitch.tv/omenchallenge

Prijs en beschikbaarheid:

 • De OMEN X desktop is naar verwachting in september beschikbaar voor €2.299,-.
 • De OMEN X by HP Curved Display wordt begin 2017 verwacht, de adviesprijs is nog niet bekend.
 • De 17,3 inch OMEN Notebook wordt in september verwacht tegen een adviesprijs van €1.599,-.
 • De OMEN by HP i.s.m SteelSeries-accessoires zijn in september beschikbaar. De OMEN Headset kost €79,99, het OMEN Keyboard €99,99 de OMEN Mouse Pad €19,99 en de OMEN Mouse kost €59,99.

 

 1. Multi-Core is designed to improve performance of certain software products. Not all customers or software applications will necessarily benefit from use of this technology. 64-bit computing system required. Performance and clock frequency will vary depending on application workload and your hardware and software configurations. Intel’s numbering is not a measurement of higher performance.
 2. Altering clock frequency and/or voltage may: (i) reduce system stability and useful life of the system, processor, and other system components; (ii) cause the processor and other system components to fail; (iii) cause reductions in system performance; (iv) cause additional heat or other damage; and (v) affect system data integrity. HP and Intel have not tested, and does not warranty, the operation of the processor beyond its specifications. HP and Intel have not tested, and do not warranty, the operation of other system components beyond their industry standard specifications. HP and Intel assume no responsibility that the processor and other system components, including if used with altered clock frequencies and/or voltages, will be fit for any particular purpose.
 3. Weight will vary by configuration.
 4. 4K content required to view full 4K images.
 5. Windows 10/ MM14 battery life will vary depending on various factors including product model, configuration, loaded applications, features, use, wireless functionality, and power management settings.  The maximum capacity of the battery will naturally decrease with time and usage. See www.bapco.com  for additional details.

Intel and Intel Core are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and other countries.

NVIDIA, GeForce, Surround, and the NVIDIA logo are trademarks and/or registered trademarks of NVIDIA Corporation in the U.S. and other countries.

© 2016 HP Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

 

Contacteer ons
Over HP Inc.

HP creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons product en service portfolios van pc's, printers en 3D printoplossingen, creëren wij belevingen die indruk maken. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op www.hp.be