HP verbetert entry-level workstation

HP Z240 en Z240 SFF nieuwste toevoegingen aan bekroond workstation portfolio

Brussel – HP kondigt vandaag de HP Z240 Tower en Z240 SFF Workstations aan met de nieuwe generatie Intel® processoren en optionele HP Z Turbo Drive. Hiermee wordt de lat voor entry-level workstations hoger gelegd, terwijl de prijs voor een betrouwbaar workstation gelijk is aan de prijs van een desktop PC. 

De Z240 is de meest recente update van ‘s werelds nummer één gewaardeerde workstation, de HP Z230.(1) Als HP’s meest betaalbare workstation, is de Z240 ideaal voor klanten die zich bezighouden met video editing, MCAD/AEC, het onderwijs of klanten die werkzaam zijn in de publieke sector en in de beeldindustrie.

“Met de ontwikkeling van de HP Z200 SFF anticiperen we op de vraag van klanten naar kleinere maar krachtigere workstations. HP heeft daarom ‘s werelds eerste, kleine vormfactor workstation ontwikkeld,” aldus Gwen Coble, director, Commercial Solutions en Retail Solutions, Printing en Personal Systems Group, HP EMEA. “Het nieuwste device in het portfolio, de HP Z240, voorziet klanten in een compacte en betaalbare oplossing met de power van een traditioneel workstation. Hiermee verhoogt HP de uitdaging om beter presterende entry-level workstations te ontwikkelen en meer te innoveren.”

Als marktleider in workstations heeft HP zeven nieuwe innovaties toegevoegd aan de HP Z240 Workstations:

  1. Een geïntegreerde M.2 poort (voor de uitbreiding met kaarten en connectors voor zowel de SFF als de tower) maakt de PCIe poort flexibel in te zetten en stelt klanten in staat HP Z Turbo Drives te gebruiken zonder een afweging te hoeven maken tussen additionele graphics cards, een HP Z Turbo Drive of andere devices zoals Thunderbolt™.
  2. Optionele stoffilters kunnen worden toegevoegd aan de HP 240 Tower en de Z240 SFF zodat stof het systeem niet aantast. Met een reductie van 66 procent(2), biedt deze optie klanten die veelal werkzaam zijn in een stofrijke omgeving - zoals een fabrieksvloer - een betrouwbaar systeem met langere levensduur.
  3. De legacy PCI poort, die door minder dan 2 procent van de hedendaagse klanten wordt gebruikt, is verwijderd van het moederbord. In plaats daarvan is er een plug-in kaart beschikbaar gemaakt voor die klanten die wel gebruik maakten van de legacy poort. Door de poort van het moederbord te verwijderen kan HP opnieuw investeren in andere productinnovaties (M.2 poort, stoffilter).
  4. Ondanks het toevoegen van nieuwe eigenschappen aan het moederbord, is het HP gelukt om het formaat van het moederbord van de Z240 Tower met 10 procent te verkleinen en de interne kabelboom te vereenvoudigen. Hiermee blijft HP efficiënte productontwerpen produceren.
  5. De Z240 Tower bevat nu handvatten aan de voor- en achterzijde om klanten in staat te stellen hun systeem eenvoudig te verplaatsen.
  6. HP heeft de schijfbehuizing van de harde schijf voor de Z240 SFF opnieuw ontworpen en bouwde een aangepast luchtkanaal rondom de processor. Hierdoor wordt de lucht beter getransporteerd, geluid gereduceerd en zijn interne kabels beter geordend.
  7. HP integreert omgevingstemperatuursensoren op het moederbord voor beide systemen en verbeterde de controle op de systeemventilators. Onder andere op het gebruik van energie, waarmee de warmte en de akoestiek van het systeem worden gereguleerd en de stroomvoorziening wordt verbeterd (ten opzichte van vorige generaties).

Gebruikmakend van innovaties die van origine zijn ontwikkeld voor de high-end HP Z Workstations, biedt de HP Z240 meer performance, een grotere storage capaciteit, meer IO en grotere flexibiliteit ten opzichte van de vorige generaties met dezelfde vormfactor. De HP Z240 SFF is tot 57 procent kleiner dan de tower. Hierdoor bespaart het systeem ruimte maar behoudt het workstation performance.

De Z240 biedt tot 64 GB DDR4 ECC geheugen – een toename van 100 procent geheugencapaciteit ten opzichte van vorige generaties – voor meer capaciteit, performance en betrouwbaarheid. De uitgebreide geheugenopties stellen klanten in staat om de grenzen van ontwerpen op te zoeken met grotere en meer complexe modellen of designs. Het biedt klanten tevens meer uitbreidingsopties.

De HP Z240 Tower en de Z240 SFF bieden de keuze tussen de Intel® Xeon® processor E3-1200 v5 product familie, de Intel® Core™, of de Intel® Pentium™ processors(3) en twee ultra-snelle HP Z Turbo Drives G2. De HP Z Turbo Drive stelt workstationgebruikers in staat om hun productiviteit en creativiteit te vergroten. De Z240 biedt de keuze tussen Windows 7, Windows 10(4) of Linux®.

Prijzen en beschikbaarheid
De HP Z240 wordt in november in EMEA verwacht voor een prijs vanaf €850.

Contacteer ons
Over HP Inc.

HP creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons product en service portfolios van pc's, printers en 3D printoplossingen, creëren wij belevingen die indruk maken. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op www.hp.be