HP verhoogt productiviteit voor printproviders in sign & display en kartonnage bedrijven

HP Latex 3500 en 3100 Printers, HP Scitex 17000 Corrugated Press maken debuut tijdens FESPA 2015

Keulen, Duitsland — Tijdens FESPA 2015 onthult HP de HP Latex 3500 en 3100 Printers. Hiermee breidt het zijn portfolio met de bewezen HP Latex Technology uit. Met de HP Scitex 17000 Corrugated Press groeit ook het digitale aanbod voor kartonbewerking. Deze nieuwe oplossingen helpen sign & display printservice providers (PSP’s) en kartonnagebedrijven de productiviteit te verhogen en de workflow te verbeteren.

Nieuwe industriële HP Latex printers voor specifieke en gevarieerde opdrachten
Om te kunnen concurreren, worden PSP’s met hoge volumes continu uitgedaagd om te leveren met korte doorlooptijden voor steeds meer wisselende toepassingen. Daarbij wordt ook de bekende en uitmuntende kwaliteit verwacht. HP pakt deze uitdaging aan en probeert steeds beter in te spelen op de verschillende productiebehoeften van sign & display PSP’s met de nieuwe 3,2 meter (126-inch) HP Latex 3500 en de 3100 Printers. Hiermee wordt voortgebouwd op het succes van de installatie van ruim 26.000 HP Latex printers wereldwijd.

De nieuwe HP Latex 3500 Printer is ideaal voor het standaardiseren van de workflow. De Latexprinter kan zowel groot volume printopdrachten aan als specifieke toepassingen, waarbij hij zorgt voor een hogere productiviteit en lagere productiekosten. Dankzij de mogelijkheid om de printer te laden met zware rollen tot 300 kg en een voorraad van 10 liter inkt kan de printer nog meer opdrachten verwerken waarbij geen toezicht nodig is. Bijvoorbeeld voor opdrachten die ’s nachts worden uitgevoerd. Ook zorgen dubbele rol ‘split spindles’ voor gemakkelijker en veiliger gebruik van grootformaat rollen. Dankzij de ingebouwde snijmachines zijn er minder struikelblokken bij de afwerking. De ingebouwde LED-verlichting maakt het mogelijk drukproeven te keuren tijdens het printen van de opdracht.

“Dagelijks ontvangen we steeds kortere deadlines van klanten. Ze willen betere kwaliteit en hogere oplages. Ons team vroeg al het uiterste van onze bestaande printers om aan de vraag te kunnen voldoen en de klanten tevreden te houden”, zegt Andy Wilson, Managing Director van PressOn UK. “De HP Latex 3500 Printer maakt het voor ons mogelijk de grenzen te verleggen. De grotere rollen media en inktvoorraad maken het mogelijk om langer aan één stuk te printen. Doordat we nu ook ’s nachts kunnen printen besparen we tijd. Dat heeft zijn weerslag op de kosten, die nu lager uitvallen.”

Hoge beeldkwaliteit voor een brede variatie aan binnen- en buitentoepassingen, de HP Latex 3100 Printer is ideaal voor grote PSP’s gespecialiseerd in sign & display en met een gevarieerd serviceaanbod. Printopdrachten voor binnenwerk kunnen met snelheden tot wel 77 m2/u (830 ft2 /hr).(1) De printer kan daarbij pieken in de productie aan en tevens korte doorlooptijden verwerken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

“PSP’s worden in toenemende mate geconfronteerd met complexe opdrachten en kortere levertijden. De bestaande apparatuur wordt hierdoor tot het uiterste gedreven om tegemoet te komen aan de verwachting van de klant”, zegt Xavier Garcia, Vice President en General Manager, Large-Format Sign and Display Division, HP. “De nieuwe HP Latex printers bouwen het industriële Latex portfolio van HP verder uit. Daarbij wordt een nieuw niveau van productiviteit en efficiëntie bereikt, waarmee onze klanten zelfs de meest uitdagende hoog volume sign & display printopdrachten kunnen uitvoeren.”

Monitoring op afstand en status alerts van de printopdrachten helpen klanten bij het verhogen van het aantal opdrachten dat onbemand kan worden uitgevoerd. De nieuwe HP Latex printers zijn beide te gebruiken met de HP Latex Mobile application.(2) Deze app biedt verschillende functies, waaronder rapportage van de meetwaarden en een uitgebreide taalondersteuning. De nieuwe Printer Status Beacon helpt operators bovendien op de hoogte te blijven van de status van de opdracht. Als de machine uitvalt, wordt meteen een signaal uitgezonden dat overal op de werkvloer kan worden opgepikt.

De nieuwe HP Latex 3000 printerserie is ook geschikt voor JDF, een standaardtaal waarmee data tussen verschillende systemen kan worden uitgewisseld. Dit vereenvoudigt de uitwisseling en ontvangst van data. Met deze automatisering besparen PSP’s kosten en verhogen ze de winstgevendheid.

Wijd erkend als de meest uitgebreide garantie uit de grafische industrie, geldt de 3M MCSGarantie voor HP Latex inkten nu nog langer. Zo is voor filmlaminatie de duur uitgebreid tot wel zes jaar. 3M introduceert een nieuwe transparante UV-coating voor de derde generatie HP Latex inkten. Hierop is een garantie van vijf jaar van toepassing, wanneer de premium oplossingen van 3M wordt gebruikt. De 3M Clear Coat is naar verwachting beschikbaar vanaf begin september 2015.(3)

De HP Latex 3100 en 3500 printers en de HP Latex mobile app zijn naar verwachting wereldwijd beschikbaar vanaf begin augustus.(4) Nieuwe wit FSC-gecertificeerde HP premium poster papier, geschikt voor gebruik in de HP Latex printers, is ook wereldwijd beschikbaar en wordt geleverd via licentiepartner Brand Management Group (BMG).  

HP Scitex breidt digitaal portfolio voor kartonprinten uit
Om aan de marktvraag voor kortere oplages en snellere doorlooptijden bij kartonnagebedrijven te voldoen, is de HP Scitex 17000 Corrugated Press gewapend met HP Scitex HDR Printing Technology. Deze kan de digitale printproductiviteit verhogen zodat kartonverpakkingen kostenefficiënt worden geprint.

De nieuwe pers is voorzien van de recent geïntroduceerde HP Scitex Corrugated Grip en HP HDR230 Scitex inkten. De printsnelheden zijn tot wel 1,000 m2/u (10,764 ft2/hr) voor voordelige, hoog-volume producties van golfkarton dat gebruikt wordt in de industrie. Prints gemaakt met HP HDR230 Scitex inkten op geselecteerde gecoate media zijn onafhankelijk gecertificeerd als Good Deinkability.(5)

“Met de groeiende vraag van klanten naar snellere productietijden, komt het regelmatig voor dat ons full-service team binnen enkele dagen een opdracht verwerkt van ontwerp tot print”, zegt Louis DeJesus, eigenaar van Third Dimension. “De HP Scitex 17000 helpt ons de leversnelheid te verhogen en deadlines te halen die met traditionele apparatuur voor het printen van golfkarton niet haalbaar waren. De nieuwe pers is daarom dé sleutel voor onze plannen om het aantal golfkartonprintopdrachten dat wij uitvoeren te verhogen. We breiden onze hoog-volume capaciteit verder uit dankzij de HP Scitex 15000 op onze nieuwe locatie in Charlotte, N.C.”

HP introduceert ook de HP Smart Uptime Kit voor HP Scitex Presses, een managementsysteem dat cloud-based is. Zo kunnen klanten bijhouden welk verbruik de persen hebben en kunnen zij hiervan rapportages bekijken. De actieve productietijd wordt hiermee verlaagd en productiviteit verder verhoogd.

De HP Scitex 17000 Corrugated Press is naar verwachting wereldwijd verkrijgbaar per augustus 2015.(6)

HP tijdens FESPA 2015
Tijdens FESPA 2015 presenteert HP de HP Latex 3100 en 3500 Printers. Daarnaast presenteert HP ook haar brede portfolio aan grootformaatprinters, inclusief de laatste innovaties op gebied van technologie:

  • De nieuwe HP PageWide XL Printer portfolio, die gepresenteerd wordt in de HP PageWide VIP experience ruimte in HP booth V10 hal 9, biedt de snelste kleur en zwart-wit printmogelijkheden op groot formaat met snelheden tot wel 30 D/A 1-size prints per minuut, en biedt ook twee 775 milliliter inkt cartridges per kleur.(7)
  • De onlangs aangekondigde 64-inch HP Latex 370 Printer met 3 liter inkt is ontwikkeld voor onbeheerd printen voor PSP omgevingen met grote producties tegen lagere operationele kosten. De kwaliteit, de krasweerstand en de droogvoordelen van de HP Latex Inkt blijven behouden.
  • De nieuwe HP Scitex 11000 Industrial Press met HP Scitex Smart Coat Technology biedt PSP’s meer veelzijdigheid en productiviteit in het grootschalige printen van indoor borden.
  • De onlangs aangekondigde HP Scitex FB750 Printer maakt het voor PSP’s mogelijk harde afdrukken met een compacte voetafdruk en tafel rolhouders voor flexibele substraten te printen.

Meer informatie over de nieuwe HP Latex en Scitex solutions is beschikbaar via de online presskit op www.hp.com/go/FESPA2015. Productvideo’s en updates zijn ook te vinden via Facebook op www.facebook.com/HPdesigners, en op Twitter www.twitter.com/hpgraphicarts met gebruik van de #FESPA hashtag. Ook staan er video’s van deze informatie op YouTube www.youtube.com/hpgraphicarts

Contacteer ons
Over HP Inc.

HP creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons product en service portfolios van pc's, printers en 3D printoplossingen, creëren wij belevingen die indruk maken. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op www.hp.be