HP versnelt overgang naar industriële 3D-productie met nieuwe Jet Fusion 3D 4210 printoplossing en uitgebreid materialen portfolio

Nieuw 3D-printsysteem voor grote volumes en uitbreiding van printbare materialen maakt grootschalige productie mogelijk, waardoor het ‘break-evenpoint’ stijgt tot 110.000 en maakt zo de laagste kosten per onderdeel mogelijk

HP Inc. kondigt de uitbreiding van het 3D-printportfolio aan met de aankondiging van de HP Jet Fusion 3D 4210 printoplossing. Deze is ontworpen voor 3D-productie op industriële schaal, daardoor vallen de bedrijfskosten lager uit, terwijl er meer productiemogelijkheden zijn. Hierdoor stijgt het break-evenpoint tot 110.000 onderdelen1, dit maakt de laagste productiekosten in de 3D-industrie mogelijk. Kosten kunnen tot wel 65% gereduceerd worden ten opzichte van andere printmethoden2. Bestaande Jet Fusion-klanten kunnen de 3D 4210 Printing Solutions-update van te voren bestellen en nieuwe klanten kunnen de Jet Fusion-systemen nu aanschaffen met als mogelijkheid de 4210 systeemupgrade vooraf te bestellen3.

Ook kondigt HP de uitbreiding van het Open Materials Platform aan in samenwerking met de nieuwe partners Dressler Group en Lubrizol, evenals drie nieuwe 3D-materialen: HP 3D High Reusability PA11, HP 3D High Reusability PA 12 glaskralen4 en de toekomstige beschikbaarheid van 3D polypropyleen. De nieuwe materialen zijn ontwikkeld door HP’s innovatieve 3D Open Materials and Applications Labs om de toepasbaarheid en capaciteit van de HP MultiJet Fusion technologie te verbreden en hogere productievolumes mogelijk te maken.

De nieuwe 3D 4210 printoplossing stelt onze klanten in staat om onderdelen op grote schaal te produceren met behulp van HP’s MultiJet Fusion technology. Hierbij worden in vergelijking met alternatieve processen de kosten tot wel 65% verlaagd vanwege de schaalvoordelen bij grotere productieaantallen”, stelt Ramon Pastor, General Manager Multi Jet Fusion bij HP’s 3D print afdeling. “HP’s Jet Fusion 3D-systemen hebben nu een technologisch en economisch keerpunt bereikt waardoor de snelheid, kwaliteit en schaalbaarheid bereikt zijn om de digitale industriële revolutie te versnellen.”

De nieuwe innovatie van HP bevat onder meer hardware en firmware verbeteringen voor bestaande Jet Fusion systemen die de efficiëntie van het gehele systeem verbeteren en continue productie mogelijk maken. Ook is er een nieuw processing station beschikbaar dat significant hogere volumes grondstoffen verwerkt. Klanten die de HP Jet Fusion 3D 4210 printoplossing aanschaffen kunnen tevens profiteren van de shared service contracten en significant lagere prijzen voor HP’s geavanceerde 3D-printmaterialen en agents.

HP breidt Open 3D Material Platform uit met nieuwe materialen en partners

HP’s unieke open platform voor 3D printen draagt bij aan de uitbreiding van beschikbare materialen en vergroot de innovatie en mogelijke toepassingen. HP 3D-materialen bevatten de best herbruikbare materialen op de markt5 en kunnen gebruikt worden met alle HP Jet Fusion print oplossingen. HP kondigt de aanstaande beschikbaarheid aan van HP 3D High Reusability PA 11, HP 3D High Reusability PA 12 glaskralen en HP 3D High Reusability Polypropyleen:

  • HP 3D High Reusability PA 11: voor het voordelig produceren van grote aantallen impactbestendige en buigbare onderdelen van hoge kwaliteit voor gebruik in protheses, inlegzolen, sportproducten, klikbare onderdelen, geïntegreerde scharnieren en meer.
  • HP 3D High Reusability PA 12 glaskralen: voor het voordelig produceren van hoge kwaliteit producten met dimensionale stabiliteit en herhaalbaarheid. Ideaal voor toepassing waarbij stijfheid vereist is, zoals in omhulsels, behuizingen, mallen en gereedschappen.
  • HP 3D High Reusability Polypropyleen: Een duurzaam en voordelig materiaal dat zeer flexibel is, maar tegelijkertijd uiterst chemisch resistent, lichtgewicht en waterdicht.

We behoren tot de early adopters van HP’s Multi Jet Fusion en het is ons duidelijk geworden dat het een blik is in de toekomst van digitale productie”, aldus Corey Weber, medeoprichter van Forecast 3D. “HP’s PA 11 is een uiterst veelzijdig en eenvoudig te gebruiken en herbruiken materiaal dat de applicaties en effectiviteit vergroot naar toepassingen die eerder niet mogelijk waren.”

HP heeft tevens nieuwe toevoegingen aan het collaboratieve materialen partner ecosysteem bekend gemaakt. Hiermee wordt een groeiende lijst van globale leiders in de industrie, waaronder Arkema, BASF, Evonik, Henkel, Lehmann & Voss en Sinopec Yashan Petrochemical Company verder aangevuld:

  • Dressler Group, een wereldwijde autoriteit gespecialiseerd in het verfijnen van chemotechnische producten, geeft HP’s materiaal partners preferentiële toegang tot de slijptol fabricage capaciteiten. Hiermee wordt een van de grootste barrières voor toegang tot de ontwikkeling van 3D-materiaal weggenomen. Dressler is een HP voorkeurspartner voor ontwikkelings- en productiepoeder voor HP Multi Jet Fusion 3D printers.
  • Lubrizol, een Berkshire Hathaway bedrijf en globaal leider in gespecialiseerde chemische productie met een van ’s werelds breedste en diepste portfolio’s op het gebied van TPU (thermoplastische polyurethaan), stapt in om de ontwikkeling van innovatieve materialen voor de productie van eindonderdelen met HP Jet Fusion 3D systemen te versnellen.

Als globaal leider in gespecialiseerde chemicaliën zijn we erg enthousiast om deel te nemen aan HP’s Open 3D Materials Platform en bij te dragen aan de digitale productie revolutie geleid door 3D-printen”, stelt Rick Tolin, President van Lubrizol Advanced Materials. “Toegang hebben tot HP’s unieke 3D Open Materials and Applications lab en de rijkdom aan geavanceerde technologieën in samenwerking met onze klanten zal ons een plaats opleveren aan de frontlinie van de materiaalinnovatie en ontwikkeling in de toekomst. Tegelijkertijd is het een unieke kans voor de verdere ontwikkeling van onze Estane® Engineered Polymers product lijn.”

Met meer dan 40 jaar ervaring in poederinnovatie en -expertise nemen we graag deel aan HP’s Open 3D Materials Platform om de partners te helpen de ontwikkeling van thermoplastische poeders voor gebruik met Multi Jet Fusion te versnellen”, aldus Jan Dressler, managing partner bij de Dressler Group. “We zien onze contributie aan het HP ecosysteem als een toevoeging aan de ontwikkeling van 3D materialen die zeer precies en kosteneffectief is.”

De kracht van het HP Open 3D Materials Platform maakt een snelle groei door met meer dan 50 chemisch gespecialiseerde bedrijven in het partnerschap, inclusief marktleiders Dow Chemical en DSM. Dow en DSM behoren tot de bedrijven die beschikken over HP’s unieke Materials Development Kit (MDK) met als doel de ontwikkeling van 3D-poeders voor Jet Fusion printers in samenwerking met HP.

DSM is toegewijd aan het versnellen van de adaptatie van additieve productiemethoden en heeft toegang gekregen tot de HP Materials Development Kit om onze 3D poeder ontwikkeling voor Multi Jet Fusion te versnellen”, zegt Hugo da Silva, vicepresident additieve productie bij DSM. “DSM zal samenwerken met HP in de ontwikkeling van 3D materialen en innovatie toepassen op nieuwe oplossingen voor de markt.”

Daarnaast hebben bestaande HP Open Materials Platform partners Evonik en Henkel de HP Jet Fusion 3D printers in gebruik genomen om de ontwikkeling van gespecialiseerde toepassingen te versnellen. Evonik investeert op dit moment in de uitbreiding van poedercapaciteit en zakelijke middelen om de marktransitie van prototyping naar productie te ondersteunen. Als onderdeel daarvan is geinvesteerd in Jet Fusion printers om gespecialiseerde poeders voor diverse applicaties te kunnen ontwikkelen. Henkel, onlangs gepresenteerd als de eerste HP Jet Fusion globale verkooppartner, legt de nadruk op het versnellen van de adaptatie van 3D printen en het ontwikkelen van materialen voor specifieke toepassingen.

We zijn zeer enthousiast om onze samenwerken met HP en het ecosysteem van 3D-materialen te verdiepen met onze investering in Jet Fusion 3D printsystemen waarmee we aangepaste materialen kunnen ontwikkelen voor specifieke applicaties”, aldus Matthias Kottenhahn, hoofd van Business Line High Performance Polymers bij Evonik. “Naast het 3D-printen zelf zijn het vooral de potentieel onbegrensde applicaties van geavanceerde 3D-printtechnologie zoals HP’s Multi Jet Fusion waarmee de toekomst gevormd gaat worden.”

 

Footnotes 

1 Based on internal data and simulation when printing a 5 cm3 part. Cost analysis based on: standard solution configuration price, supplies price, and maintenance costs recommended by manufacturer. Cost criteria: printing 1.4 full build chambers of parts per day/5 days per week over 1 year of 5 cm3 parts at 20% packing density on fast print mode using PP material, and the powder reusability ratio recommended by manufacturer. PP material will be commercially available in mid-2018.

2  Based on internal testing and public data, HP Jet Fusion 3D 4210 Printing Solution average printing cost-per-part is 65% lower versus the average cost of comparable fused deposition modelling (FDM) and selective laser sintering (SLS) printer solutions from $100,000 USD to $300,000 USD on market as of April, 2016 and is 50% lower versus the average cost of comparable SLS printer solutions for $300,000 USD to $450,000 USD. Cost analysis based on: standard solution configuration price, supplies price, and maintenance costs recommended by manufacturer. Cost criteria: printing 1.4 full build chambers of parts per day/5 days per week over 1 year of 30-gram parts at 10% packing density on fast print mode using HP 3D High Reusability PA 12 material, and the powder reusability ratio recommended by manufacturer.

3 The HP Jet Fusion 3D 4210 Printing Solution will be commercially available in March 2018.

4 HP 3D High Reusability PA 11 will be commercially available in mid-January 2018. HP 3D High Reusability PA 12 Glass Beads will be commercially available in mid-December 2017.

5 Industry-leading surplus powder reusability based on using HP 3D High Reusability PA 12 at recommended packing densities and compared to selective laser sintering (SLS) technology, offers excellent reusability without sacrificing mechanical performance. Tested according to ASTM D638 and MFI test using HDT at different loads with a 3D scanner for dimensional stability. Testing monitored using statistical process controls. Liters refers to the materials container size and not the actual materials volume. Materials are measured in kilograms.

Forward-Looking Statements

This news release contains forward-looking statements that involve risks, uncertainties and assumptions. If the risks or uncertainties ever materialize or the assumptions prove incorrect, the results of HP Inc. and its consolidated subsidiaries (“HP”) may differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements and assumptions.

All statements other than statements of historical fact are statements that could be deemed forward-looking statements, including but not limited to any projections of net revenue, margins, expenses, effective tax rates, net earnings, net earnings per share, cash flows, benefit plan funding, deferred tax assets, share repurchases, currency exchange rates or other financial items; any projections of the amount, timing or impact of cost savings or restructuring and other charges; any statements of the plans, strategies and objectives of management for future operations, including the execution of restructuring plans and any resulting cost savings, revenue or profitability improvements; any statements concerning the expected development, performance, market share or competitive performance relating to products or services; any statements regarding current or future macroeconomic trends or events and the impact of those trends and events on HP and its financial performance; any statements regarding pending investigations, claims or disputes; any statements of expectation or belief; and any statements of assumptions underlying any of the foregoing.

Risks, uncertainties and assumptions include the need to address the many challenges facing HP’s businesses; the competitive pressures faced by HP’s businesses; risks associated with executing HP’s strategy; the impact of macroeconomic and geopolitical trends and events; the need to manage third-party suppliers and the distribution of HP’s products and the delivery of HP’s services effectively; the protection of HP’s intellectual property assets, including intellectual property licensed from third parties; risks associated with HP’s international operations; the development and transition of new products and services and the enhancement of existing products and services to meet customer needs and respond to emerging technological trends; the execution and performance of contracts by HP and its suppliers, customers, clients and partners; the hiring and retention of key employees; integration and other risks associated with business combination and investment transactions; the results of the restructuring plans, including estimates and assumptions related to the cost (including any possible disruption of HP’s business) and the anticipated benefits of the restructuring plans; the resolution of pending investigations, claims and disputes; and other risks that are described in HP’s Annual Report on Form 10-K for the fiscal year ended October 31, 2015, HP’s Quarterly Reports on Form 10-Q for the fiscal quarters ended January 31, 2016, April 30, 2016 and July 31, 2016, and HP’s other filings with the Securities and Exchange Commission. HP assumes no obligation and does not intend to update these forward-looking statements. HP’s Investor Relations website at http://www.hp.com/investor/home contains a significant amount of information about HP, including financial and other information for investors. HP encourages investors to visit its website from time to time, as information is updated and new information is posted.

Contacteer ons
Over HP Inc.

HP creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons product en service portfolios van pc's, printers en 3D printoplossingen, creëren wij belevingen die indruk maken. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op www.hp.be