HP viert 20-jarig bestaan van tijdschrift Wallpaper* met 220.000 unieke posters

HP Inc. kondigt een samenwerking aan met Wallpaper* om het 20-jarig jubileum van het tijdschrift Wallpaper* te vieren. In deze campagne staat de innovatie van digitale poster-productie centraal. Met HP Indigo’s prijswinnende HP SmartStream Mosaic-technologie worden 220.000 unieke posters gemaakt, waarvan twee worden opgenomen in de uitgaves van september.

De posters zijn gebaseerd op nieuwe ontwerpen van studio Spin en worden in 93 landen uitgezet. De ontwerpen zijn geproduceerd in samenwerking met print- en communicatiespecialist F.E. Burman in Londen op een HP Indigo 10000 Digital Press.

“Voor het 20-jarig bestaan van het tijdschrift Wallpaper* wilden we iets speciaals en unieks doen; iets wat impact heeft op onze lezers op een persoonlijk niveau”, aldus Sarah Douglas, Creative Director, Wallpaper*. “Het idee om hierin met HP samen te werken, kwam van F.E. Burman die al jaren onze partner is. We waren meteen enthousiast toen het team van Burman ons het Mosaic-concept presenteerde. Het is de droom van iedere ontwerper om zoveel originele ontwerpen te maken en met de HP Mosaic de grenzen op te zoeken in digitaal printen. De samenwerking met HP Indigo heeft ons enorm geïnspireerd om compleet anders te gaan kijken naar de technologie van printen.”

Graphic designer Tony Brook, bekend van zijn werk voor merken als Nike, Design Museum en Christie’s, is door Wallpaper* gevraagd om exclusieve designs te maken voor het project. Brook en zijn team ontwikkelden 12 originele basisontwerpen in verschillende patronen, kleuren en vormen.

“We moesten 20 jaar aan ervaring en beelden samenbrengen”, zegt Brook. “Hierbij hebben we HP Mosaic gebruikt en de getallen ‘96’ en ‘16’ als rode draad, steeds met een andere lay-out en achtergrond. Het was belangrijk dat elke poster uniek was, maar overall een geheel.”

De flexibiliteit van de HP SmartStream Mosaic software biedt designers de mogelijkheid om prachtige visuele content te maken, en de printkwaliteit van de HP Indigo 10000 maakt het mogelijk deze beelden prachtig op het papier terug te laten komen.

“We zijn echt onder de indruk van de printkwaliteit van HP Indigo. Het is ongelofelijk om te zien hoe mooi en natuurlijk de kleuren zijn.”

Volgens François Martin, Global Head of Marketing, Graphics Solutions Business, HP Inc., is de samenwerking een ideaal platform om de kracht van print te laten zien: “We zijn blij dat we de mogelijkheden van de HP Indigo-technologie kunnen delen en zoveel mensen een unieke, exclusieve Tony Brook-print kunnen aanbieden. De samenwerking met Wallpaper* toont aan hoe print continu geoptimaliseerd kan worden om zo steeds nieuwe en verrassende content te creëren.”

Voor meer informatie over de productie van de posters, inclusief behind-the-scene video:  YouTube en www.hp.com/go/graphic-arts. Ook kunt u voor meer informatie naar Facebook, Twitter en  LinkedIn.

Contacteer ons
Lies Van Nieuwenhuyse Porter Novelli Brussels
Over HP Inc.

HP creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons product en service portfolios van pc's, printers en 3D printoplossingen, creëren wij belevingen die indruk maken. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op www.hp.be